Burkolati prizmák Ismertető

Burkolati prizma - látszik és figyelmeztet

Aktív vagy passzív, mindenképp növeli a biztonságot

A közúton szerencsére egyre gyakrabban találkozunk hosszanti illetve a forgalomra merőleges irányban elhelyezett útburkolati prizmákkal. A nagy fényvisszaverő képességű reflektorfelülettel ellátott prizmák kiemelik a hosszanti burkolatjeleket. A kereszt irányban telepített eszközök gyalogátkelőhelyekre, vasúti átkelőkre hívják fel nemcsak optikailag, de fizikai rázkódást illetve zajt is okozva a gépjárművezetők figyelmét.

A jó minőségű passzív burkolatszegek üveg reflektorral szerelve hosszú élettartamúak, és még a legmostohább látási viszonyok közepette is messziről látszanak. Az úttestre kerülő prizmák felépítésükből adódóan hóekézhetők. Az aktív burkolatszegek legfontosabb előnye a folyamatos láthatóság, amihez nincs szükség külső fényforrásra.

Külön csoportot képeznek a járművek által nem járt felületre kerülő útszegélyt jelölő passzív és aktív prizmák, melyek elsősorban alagutakban, hidakon használatosak.

Speciális eszközparkunkkal az általunk forgalmazott összes burkolati prizma telepítését is vállaljuk.


Bővebben a burkolati prizmákról

Keresztirányú prizmák telepítése

Kész keresztirányú prizmasor

Hóekézhető passzív útburkolati prizmák

A peremes fémház megvédi a fényvisszaverő prizmát a kerekek hatásától. A fémház kiváló minőségű ötvözött öntvény az európai szabványoknak megfelelő S1 és R1 minőségi kategóriába tartozik. A burkolati prizmának nincsenek kiugró élei, így bármilyen nagyforgalmú helyen alkalmazható. Az alacsony profil lehetővé teszi a járművek biztonságos és kényelmes áthaladását.

A prizma kitűnő észlelhetőséget biztosít éjszaka nagy távolságból is.

A prizma beépítése speciális marófejjel ellátott célgéppel gyorsan és pontosan történik.


Aktív útburkolati prizmák

A napelemes, vagy külső táplálású, az útburkolatba keresztirányban telepített aktív prizmák jelentős látótávolság növekedést biztosítanak és ezzel hosszabb reakcióidőre adnak lehetőséget a gépjáművezetőnek gyalogátkelők, kereszteződések megközelítésekor. Ez bizonyítottan csökkenti a balesetek számát és életeket menthet.

Felmérések szerint olyan útszakaszokon, ahol a burkolatba hosszanti irányban aktív prizmák vannak beépítve, a gépjárművezetők kisebb számban lépik át az út közepén húzódó fehér fényű elválasztó vonalat vagy kétsávos útnál a sávelválasztó jelet. Az útburkolat síkjába telepített prizmák nem jelentenek veszélyt a kerékpárosoknak és a motorosoknak. Eső, köd vagy felverődő vízfüggöny esetén is biztosítják az útvonal láthatóságát.


A jól bevált Swaroclassic-marker

Swaroclassic-marker fehér prizmával

Swareflex gyártmányú burkolatszegek

A Swareflex által gyártott Swaroclassicmarker burkolati prizmák az alkalmazott speciális üveggyöngyökből álló reflektornak és a gondosan megtervezett geometriának köszönhetően kiemelkedő fényvisszaverő képességgel rendelkeznek. Felhasználási területük:

  • Utak
  • Alagutak
  • Parkolók, parkolóházak
  • Belső és külső ipari területek, udvarok
  • Szakszerű kihelyezés, eltávolítás

Az útszegély mellett elhelyezett Swaroclassicmarker burkolatszegek jelentősen javítják az út vonalvezetésének láthatóságát sötétben és rossz időjárási körülmények között.


Kapcsolódó műszaki leírások, adatlapok

Gyors ajánlatra van szüksége?


Telefonáljon, vagy küldjön e-mailt!

Telefonálok!         E-mailt küldök!

Vissza a lap tetejére